Wat is zeefdrukken?

Zeefdrukken is een ambachtelijke manier om 'artwork' op een t-shirt of papier te krijgen.

Bij zeefdruk moet je denken aan een sjabloontechniek. Ten eerste moet het ontwerp in spiegelbeeld op papier komen. Dit papier wordt belicht en op een gaas geprojecteerd, waar een speciale emulsie op is aangebracht. De emulsie verdwijnt op de plekken waar het licht wordt doorgelaten en zo ontstaat het sjabloon. Door het gaas wordt het ontwerp in de gewenste kleur(en) gedrukt.   

Wat voor verf wordt er gebruikt?

InkandCo werkt met inkten die zijn allemaal GOTS-gecertificeerd,watergedragen inkt. Niet alleen omdat dit minder milieubelastend is dan de conventionele inkten, maar ook omdat dit een natuurlijker uiterlijk geeft aan het product. Het grote voordeel van zeefdruk is dat de inkt zich mooi vormt naar het materiaal. Ook heeft het een lange levensduur en een hoge kleurechtheid.                         

Wie drukt de kleding? 

Superette drukt voor InkandCo.

Superette is ontzettend trots om de eerste te zijn in de Benelux die haar klanten GOTS-gecertificeerd drukwerk kan aanbieden!

 

 

© 2013 - 2021 ink&co - t-shirts - sweatshirts - organic - fair trade - non toxic ink- printed by hand - men - women - kidswear - Amsterdam based - | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel