Bij Ink&Co kun je terecht voor kleding die op verantwoorde wijze is gemaakt. Wat is dat? 

Verantwoordelijkheid

Ik streef naar duurzame ontwikkeling in de keten, van producent tot aan jouw kast. Mijn leveranciers zijn lid van de Fair Wear Foundation (eerlijke handel) en los van mijn overtuiging geven de keurmerken  blijk van mijn maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Minimaliseren

Voor mij is duurzaamheid veel meer dan organische vezels gebruiken, het is onderdeel van mijn DNA. Elk proces binnen de productieketen, van de inkoop van de vezels tot het afgewerkte product, moet op een duurzame manier gebeuren. Elke betrokken leverancier moet aan de duurzaamheidscriteria voldoen. Dus: geen kinderarbeid. Dus: een redelijke prijs betalen. Dus: de milieubelasting bij de productie en het verschepen minimaliseren. 

Voetafdruk 

 Organic Textile Standard  is een internationale standaard voor biologische kleding en textiel.
  gaat uit van 100% biologische grondstof. Kleding en textiel met dit keurmerk moeten voor minstens 70% uit biologische vezels bestaan. Het percentage staat vermeld op het etiket. De overige 30% is ook zo schoon mogelijk, door bijvoorbeeld polyester te maken uit hergebruikte kunststofvezels. We maken onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk, zodat onze kinderen ook nog iets over hebben om op te lopen.  

GOTS is een wereldwijde certificering die betrekking heeft op "organische" texielen, terwijl OEKO-TEX een wereldwijde certificering is die betrekking heeft op "organische en niet-organische" textiel. Beide hebben strikte testnormen. Als een product een GOTS- of OEKO-TEX-certificering heeft, kunt u erop vertrouwen dat het product is getest en zo veilig mogelijk is voor mensen. 

 

Milieuvriendelijk

Door de hele keten - van het oogsten van de grondstoffen, via de maatschappelijk verantwoorde productie tot de etikettering, verpakking en distributie - wordt voldaan aan de strenge standaard voor biologisch textiel. Deze wereldwijde standaard voorziet onder meer in gebruik van milieuvriendelijke chemicaliën en waterzuivering bij de fabrieken.

Verkleuren

Ook maak ik voor de prints gebruik van watergedragen inkt. Die is veel minder belastend voor het milieu dan de reguliere inkt, en 'aged' ook veel mooier. Let op, inkt op waterbasis verkleurt soms misschien iets meer dan de oude, giftige inkt. Je spoelt het er echter niet uit! 

 

De kleding met mijn prints heeft ook het Fair Wear Logo! 

De Fair Wear Foundation (FWF) is een onafhankelijke non-profitorganisatie, die samenwerkt met bedrijven en fabrieken om de arbeidsomstandigheden in de textiel- en kledingindustrie wereldwijd te verbeteren. De FWF volgt de verbeteringen van de aangesloten bedrijven en bevordert hun inspanningen door de uitwisseling van knowhow, ervaringen, sociale dialoog en de versterking van industriële betrekkingen. 

 

 

 

© 2013 - 2021 ink&co - t-shirts - sweatshirts - organic - fair trade - non toxic ink- printed by hand - men - women - kidswear - Amsterdam based - | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel